Privatlivspolitik
 

Studenterkørsel Historie

Studenterkørsel historie

Inden studenterkørsel var der studenterdans

Det hele startede med at studenterne dansede rundt om ”Hesten" på Kongens Nytorv i København. Dette ved vi med sikkerhed foregik allerede i 1930’erne, men traditionen er formentlig ældre. Den ældste påviste dans er fra Carl Christiansen i 1935, som selv deltog i festlighederne med dans omkring ”Hesten” på Kongens Nytorv. Endvidere oplyser en Nina Bjørk at man i 1937 havde en krans med til festlighederne, der var placeret på hesten.
Selv i det herrens år 1943, hvor Danmark var besat af tyskerne blev der afholdt kædedans omkring ”Hesten”. Dog blev studenterne dengang generet kraftigt af nazifolk og tyskerne. Året efter i 1944 blev det forbudt at danse på Kongens Nytorv, men heldigvis blev begivenheden reddet af Magasin du Nord. Bedre kendt i dag som Magasin. De lagde nemlig lokaler til festlighederne og stillede endvidere også en fabrikeret hest til rådighed. Det efterfølgende år synes der igen ikke at være problemer med at afholde heste-dans.
Traditionen med at danse rundt om monumenter kendes også fra kokkene som danser rundt om Dragespringvandet, og jordemødre som danser rundt om Storkespringvandet. Endnu tidligere dansede konfirmanderne rundt ved Rundetårn.

Studenterkørsel historien

Studenterkørsel kom til

Op gennem 60’erne var der en stor stigning i antallet af studenter, og studenterkørslen blev af justitsministeriet reguleret med skrivelsen af 26-03-1975. Her indgik det hvad man måtte og ikke mindst ikke måtte i forhold til persontransport som studenterkørsel nu engang er. Der findes sager fra Politiet om manglende godkendelser til påhængsvogne med videre, som formentlig var anvendt til studenterkørsel.
Dette er også nedfældet i et tidskrift, at en gårdejer i Nordsjælland var blevet afhørt på sin bopæl. Han ville dog ikke erkende at havet overtrådt færdselslovens bestemmelser om registrering og personbefordring. Og at han havde anvendt sine køretøjer til studenterkørsel, selvom de ikke var indregistreret til persontransport. Gårdejeren ville ikke udtale sig i sagen, men oplyste at han siden 1952 havde kørt studenterkørsel. Rapporteren på sagen havde endvidere set på gårdejerens bopæl at der stod 8 uregistrerede påhængsvogne, som alle var udstyret med sæder og pyntet med birkegrene. Det endte med en bøde til gårdejeren på kr. 3000,- hvilket var mange penge dengang.
Denne historie viser også at København brugte oplandet til sine studenterkørsler, og at bønderne typisk havde kørt studenterkørsel i mange år for samme skole.

Studenterkørsel historien

 

 

 

 

 

Du er naturligvis velkommen til at kontakte os hvis du har yderligere til studenterkørsel historien i dit område. Dette kan gøres på: kontakt@min-studenterkorsel.dk

Vil du læse mere om bilens historie kan du gøre det på Bile.dk

 

Du kan også se mere studenterkørsel ved at klikke her
©2015-2020 - Copyright Min-Studenterkørsel.dk