Hvis uheldet er ude under studenterkørsel

Et uheld kan være ude på bare få sekunder, og det rammer ofte på et uheldigt tidspunkt. Men lige meget hvornår er der mulighed for hjælp, og det gælder også, hvis det er tænderne, som bliver ramt. Hvis der sker et uheld med tænderne, skal der ofte handles forholdsvis hurtigt, da man kan få voldsom ondt, og det kan gå op i hovedet, derudover kan ens tænder også rådne, hvis de kommer til skade. Tandlæger har ofte åben i hverdagene, men der findes en akut tandlæge, hvis uheldet skulle være ude. Så fortvivl ej, der er hjælp at hente.

Tag kontakt til tandlægevagten  

I tiden med mange studenterkørsler kan der hurtig opstå uheld, da de unge mennesker hopper rundt og er fulde, hvis man er i regionhovedstadsområdet, er det muligt med akut tandlæge København. Her kan man ringe ind, hvis man skulle have knækket en tand i sin brandert, eller hvis man bare her uheldig i en situation. Når de unge mennesker bliver studenter, er de ude og fejrer det hver dag i flere dage i streg, hvor der ofte er mange mennesker til stede. Det er nemt og hurtigt at tage til en akut tandlæge. Så i stedet for at vente en uge eller mere, er det en god idé at få det gjort ved at ringe til tandlægevagten.

Få behandling så hurtig som muligt

Når ens egen tandlæge holder fri, er det muligt at ringe til tandlægevagten. Under studenterkørsel er det helt naturligt at være fuld, derfor behøver den knækkede tand ikke at gøre smerte, fordi alkoholen kan tage noget af den, men da en knækket tand er skrøbelig, er det en god idé at få den behandlet så hurtig som muligt. Derfor ring til en akut tandlæge så hurtig som muligt, så den kan blive behandlet inden smerterne bliver for voldsomme, og det skader tanden. 

Gode råd til dig, der skal designe sin studenterhue

Når man endelige efter flere års slid bliver student, er det noget, der i den grad skal fejres. Inden man rigtigt kan begynde at fejre studentertiden, er der dog en masse forskellige ting, der skal overstås. Det er dog ikke kun eksaminer, der skal klares, inden du kan få huen på – huen skal nemlig også designes først. Læs videre her for at gode råd til, når du skal designe din studenterhue.

Brug god tid på at designe den

Studenterhuen er noget, som man højst sandsynligt kommer til at beholde langt ud i fremtiden. Det er derfor også vigtigt, at man tager sig god tid om at designe den. på den måde kan du nemlig ende ud med en hue, som du bliver rigtig glad for. Måske det er en studenterhue til STX, som du skal designe?

Så er der, ligesom med alle andre studenterhuer, en masse forskellige muligheder for, hvordan du kan designe den. Du kan nemlig vælge både tekst, der skal stå foran og bagpå huen, samt kokarder og meget mere. Brug derfor lidt ekstra tid på at designe præcis den studenterhue, som du vil synes bedst om.

Overvej disse ting

Når du skal designe din studenterhue, er der forskellige ting, der er gode at overveje. Det er for eksempel en god ide at bruge lidt ekstra tid på at beslutte, om du vil have et citat eller lignende tekst til at stå i skyggen. Det er jo vigtigt at vælge at skrive noget, som du ikke vil fortryde senere hen. Derudover skal du også beslutte dig for, om skriften på din hue skal være sølv eller gulv. Du skal også finde ud af, om du vil have en skygge i mat eller skinnende materiale. Dette er altså forskellige råd til dig, som skal designe sin studenterhue.

3 gode råd til studiestarten

Sommerens eksamener står for døren for landets elever på ungdomsuddannelserne, og snart er det tid til fejring af afslutningen på det kapitel i deres ungdomsliv. Efter gymnasiet for eksempel, så starter mange unge mennesker på en videregående uddannelse. Hvis du er én af dem, der starter på et nyt studie efter sommeren, så læs med her og få tre råd til hvordan du får mest muligt ud af studiestarten.

Undersøg faglige fællesskaber udenfor studiet

Selvom du lige er startet på en videregående uddannelse, kan det være en god ide, allerede nu, at undersøge dine muligheder for faglig vejledning og repræsentation uden for studiet. Der findes fagforeninger til alle faggrene, og derfor kan du også nemt finde ud af hvor du måske hører til bedst. Så uanset om du er naturfaglig, studerer inden for humaniora eller noget helt tredje, så findes der et fællesskab for dig her i landet. Disse organisationer bruges for eksempel, af mange studerende til at få råd og vejledning om både karriere og studiejob under uddannelse.  Klik her og læs mere om hvordan det fungerer og hvad du som studerende også i dit studieliv kan bruge det faglige fællesskab til.

Opsøg det sjove og spontane

Dagene i læsesalen, på biblioteket og foran en computer kan godt virke lidt lange til tider. Derfor er det også vigtigt at du sætter tid af til socialt samvær, i selskab med mennesker du holder af. Giv derfor dig selv lov til at holde fri, så alle de sjove og måske spontane, hyggelige stunder kan opstå. Måske er en gåtur med en ven, lige præcis den pause i læsningen og opgaveskrivningen, som du har brug for? Eller måske er det for dig en tur i fitnesscenteret, som giver dig det frirum du har brug for? Uanset hvordan din tid til afslapning ser ud, så er det vigtigt at du tager det afbræk i løbet af dagen.

Brug smarte værktøjer til alt det praktiske

Flere forskellige skemaer, eksamensplaner, og lange oversigter over pensum. Ja, listen af praktisk information, som du skal have styr på, er lang. Og især på de videregående uddannelser. Derfor kan du med fordel undersøge nogle af de digitale redskaber, som der findes til at organisere og strukturere de mange forskellige former for information, som du skal bruge for at dit studieliv kan glide lidt nemmere.

Sådan bliver du klar til studenterkørslen

Dette indhold er sponsoreret

Efter flere år med næsen i bøgerne er du blevet en af de heldige, der snart får hue på? Studenterugen er i sigte med alt, hvad det indebærer – og studenterkørslen skal til at planlægges. Kunne du tænke dig nogle input til dette, så er du havnet på den rigtige artikel.

Har du styr på køretøjet?

Hvordan skal I nå rundt til alle forældrene, der står klar med godter og våde drikkevarer? Selvfølgelig med stil. Men hvad er jeres stil? For der findes mange slags køretøjer, når man taler om, hvad der er oplagt til at tage den glade flok studenter rundt på tur. Både åbne og mere lukkede vogne alt efter, hvad I kunne tænke jer. Den skal selvfølgelig kunne rumme alle jer, der skal afsted, så der skal være god plads.

Det kan være en fordel at være ude i god tid, når I skal bestille drømmevognen, så I kan få den vinget af.

Udover at vælge det helt rigtige køretøj skal den selvfølgelig pyntes godt op. Flere studenter vælger at dekorere køretøjet med bannere, der opfordrer bilister til at dytte og forbipasserende til at skåle, balloner og diverse pynt. Planlæg blandt jer, hvem der står for hvad, så I får et fedt look.

Hav det essentielle pakket

Der skal gerne bruges nogle gode timer i lastbilen med dine medstudenter. Derfor kan det være en god idé at have pakket en større eller mindre taske, hvor du har det med, du får brug for på vejen. Det kan være praktisk med en lille taske til fx telefon, pung, makeup, billige kondomer, hygiejneprodukter og lignende. Det er heller ikke let at forudsige vejret, hvorfor det kan være smart at have pakket en ekstra trøje, hvis det skulle blive koldt.

Derudover skal I selvfølgelig ikke gå ned på drikke, når I skal skåle med hinanden og alle, I møder. Sørg derfor for at have vognen pakket godt.

Planlæg ruten

Når I har lagt jer fast på en vogn, der skal tage jer rundt, er det tid til at planlægge den festlige rute. Nogle gange skal det fordeles over et par dage, mens mindre klasser kan nå rundt på en enkelt dag. Når I skal lægge jer fast på en rute, så find ud af, hvad der giver mening i forhold til, hvem der bor i hvilke områder, så I får mest muligt ud af turen.

Vil du også opleve glæderne ved den søde studentertid?

Der er rigtig mange unge mennesker, der gerne vil opleve de mange gode minder, oplevelser og glæder, der er forbundet med det at tage en gymnasial uddannelse. Det er ikke mindst noget, der gør sig gældende, når det kommer til den søde studentertid, som ofte er noget, der skaber hele rammen om studielivet.

Det er noget, der ses frem til fra dag ét, og det er det springbræt, der fører de unge mennesker videre ud i livet som voksne, selvstændige mennesker, der skal til at starte deres egen fremtid.

Hvad skal der ske i din fremtid?

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så kan det være, at du lige nu står over for en meget vigtig beslutning. Nemlig at beslutte dig for, hvad det er for en gymnasial uddannelse, du vil melde dig ind på.

Her er der nemlig flere forskellige at vælge mellem, og det anbefales, at du tager den, der stemmer bedst overens med dine interesser og drømme for arbejdsliv i fremtiden.

Dog kan det også være, at du vil holde så mange døre som muligt åbne, således du kan prøve dig frem gennem forskellige fagligheder, før du beslutter dig for fremtiden.

Derfor bør du tage en gymnasial uddannelse som STX

Og hvis det er tilfældet, så bør du tage et kig på de mange gode muligheder, der byder sig med STX nær Vejen, Rødding og Lunderskov. Det kan for eksempel være Vejen Gymnasium og HF. Med en studenterhue STX, får du nemlig alverdens muligheder for at forme din egen fremtid inden for de rammer, du finder interessante. Det kan for eksempel være inden for områder såsom naturvidenskab, samfundsforhold, musik, kultur, sprog, natur eller miljø.

STX uddannelsen er nemlig en almen gymnasial uddannelse, der kan færdiggøres på 3 år, og her er der plads til alle.

Få råd til at bo moderne som studerende

Annonce

Der er i dag rigtig mange studerende, der føler, at de er nødt til at gå på kompromis med den måde, de bor på. Det skyldes især, at de flytter til de større og dermed også byer i landet som for eksempel København. Her er der rift om de gode boliger, og det er på trods af, at priserne er helt i top, beliggenheden kan være ringe og kvadratmeterne få.

Derfor er det ikke muligt at få sine drømme opfyldte, og derfor kan det være svært at få stillet alle krav og behov som studerende.

Der er altid rift om de gode boliger

Det kan være en stor hæmsko blandt andet i forhold til økonomien, men også motivationen, idet man ikke færdes i nogle gode og rare rammer. Og det er vigtigt, når det kommer til ens hjem. Her er der tale om det sted, hvor man skal føle sig bedst tilpas, og hvor man skal føle sig tryg.

Derfor er det vigtigt at finde frem til den rette base, når man vælger at flytte i sin egen lejlighed som studerende – også selvom det er på et svært marked, som der findes i København.

Find en god studiebolig i Valby

Heldigvis er der en rigtig god løsning, som du kan gøre brug af. Du skal nemlig bare tage et kig på de mange gode muligheder, som der byder sig med en studiebolig Valby. Her er der nemlig tale om boliger, der kan danne rammen omkring din fremtid som studerende, og derfor får du lige præcis de lokaler, den beliggenhed, den pris og de moderne rammer, som du har behov for.

Udover moderne lejligheder får du også dit eget tekøkken og badeværelse, og derfor får du rum, tid og ro til at være studerende og komme godt gennem dit studie.

Vær ude i god tid

Hvis det er noget, som du synes, der lyder som værende en god ide, så bør du tage et kig på muligheder for en studiebolig i Valby allerede i dag. Disse er nemlig også populære, og derfor bør du lede efter et sted i god tid, før du påbegynder dit studie.

Det kan give dig masser af ro i maven, således du får en god start på dit nye studieliv, og så ved du, at der i hvert fald er én ting mindre, du skal bekymre dig om.

Hvad skal der ske efter gymnasiet?

Annonce

Der er mange unge mennesker, der er i tvivl om, hvad der skal ske med deres liv, når først gymnasiet er ovre. Her er der tale om en god tid fyldt med glade stunder og spændende minder, men efterfølgende begynder det virkelige voksenliv, hvor der skal tages beslutninger, der kan have indflydelse på den stilling, man kommer til at have i fremtiden.

Det er nemlig herefter, at man skal påbegynde sin uddannelse, og her er det vigtigt at vælge det rette felt at ligge sig inden for. Når vi bruger så meget af vores tid på at arbejde, skal vi også gøre det med glæde.

Der skal tages store beslutninger for fremtiden

Det er en stor beslutning at tage, og det kan virke forvirrende. Derfor er der også flere, der må forsøge sig frem med nogle forskellige uddannelser, før de finder frem til den hylde, som de føler, at de passer bedst ind på.

Det er dog her vigtigt at sige, at selvom de unge mennesker nu tager en uddannelse og måske også bliver beskæftiget inden for det givende område, så kan det stadig gøres om. Der er nemlig også flere garvede folk, der har arbejdet indenfor det samme felt i rigtig mange år, der pludselig kan ombestemme sig eller have lyst til at prøve noget nyt.

Det er heldigvis muligt at kaste sig ud i nye eventyr

At tage en ny uddannelse eller måske blot et kursus er noget, der vinder stort indpas, idet vi således får mulighed for at gøre lige det, der passer os med vores arbejdsliv. Vi er ikke fastlåse i én bestemt stilling, men har rum og frihed til at prøve noget nyt og på den måde kaste os ud i andre eventyr i livet.

Og det er også noget, der gælder, hvis vi pludselig befinder os mellem jobs og dermed går ledig. Det er nemlig det ideelle tidspunkt at tage sig et kursus for ledige på, således ens CV bliver langt mere tiltalende.

Find et stort udvalg af spændende kurser for ledige

Og ligesom med de videregående uddannelser, så findes der også en lang række kurser for ledige, hvorfor der helt sikkert er et eller flere, der stemmer overens med dine krav, ønsker og behov, når det kommer til dine forventninger for ikke blot din nuværende jobsituation, men også den du gerne vil befinde dig i, i fremtiden.

Gode tips til at komme godt igennem gymnasietiden

Annonce

Fra du starter i gymnasiet, er det nok studentertiden, der er målet. Selvfølgelig kan du have en god gymnasietid, og du kan også godt komme til at savne den senere hen – men som regel er det fest, studenterkørsel og socialt samvær, du har i sigtekornet i alle gymnasietidens år. Før du når til den del af det, er der dog lige nogle års skolegang, du skal igennem, og dem kan du finde nogle gode tips til herunder.

Engagement er en af nøglerne

Der er ikke mange elever, der kan være gode til alle fag, og i de fag du er mindre stærk i, er det måske nemt at tro, at du automatisk kommer til at få en dårlig karakter. Men sådan behøver det altså ikke være. Selvom faglig viden selvfølgelig er noget af det vigtigste i fagene på gymnasieniveau, betyder det altså også noget at være engageret. Særligt hvis du ikke har meget viden inden for faget, gælder det om at være på banen, når det handler om noget, du ved. Derudover vil mange lærere også hellere have, at du rækker hånden op og forsøger dig med et svar, end at du slet ikke siger noget. Viden er vigtigt, men engagement kan tage dig langt.

Få hjælp til korrektur af lektierne

Gymnasietiden vil også komme til at indeholde en del skriftligt arbejde, og her er det naturligvis også vigtigt at gøre et godt indtryk på læreren. Det er nogle gange nemmere sagt end gjort, og igen kan du selvfølgelig ikke altid være skriftligt dygtig i alle fag.

En god start er dog at have styr på korrekturen, og hvis du ved, at du har lidt bøvl med dette, kan det være en god ide at få hjælp med det til de helt store opgaver. Har du brug for hjælp til korrektur af opgaver inden for den nærmeste fremtid, så klik her.

Nyd det sociale

Selvfølgelig handler gymnasietiden til dels om det faglige, og det er naturligvis helt centralt at få en uddannelse og noget læring, du kan bruge på din videre færd. Men gymnasiet handler altså også om venskaber og relationer, der forhåbentligt også kan holde langt ud i fremtiden. Du har brug for sociale forhold i gymnasiet for at komme igennem, og det gør da lige hver dag lidt nemmere, hvis du har nogle venner i skolen, du glæder dig til at se.

Disse ting bør du tage med til studenterkørslen

Annonce

Når den sidste eksamen er overstået, og huen endelig sidder på hovedet, kommer det, du muligvis har ventet på i flere år. Der venter uger med fester og gode minder, og mindst lige så vigtigt er det også nu, at den famøse studenterkørsel. Det kan være meget fristende bare at springe ud i studenterkørslen uden nogen form for forberedelse, fordi du nu har ventet så længe – men der er altså nogle ting, der er gode at medbringe på vognturen.

En ren t-shirt

Meget kan man sige om studentertiden, men renhed og hygiejne er måske ikke lige det, der er i centrum på denne tur. Derudover er der også en relativ høj sandsynlighed for, at du får hældt øl, cider eller andet klister ud over dig, og det kan godt være rigtig irriterende at skulle rende rundt i denne trøje resten af tiden. Derfor kan det være en stor fordel at have en ren t-shirt med, du lige kan hive på, hvis den anden bliver griset til.

En regnjakke

Selvom studenterkørslen ofte finder sted om sommeren, er sommer jo ikke nødvendigvis lig med sol, når vi nu engang taler om Danmark. Hvis du først er fuldstændig gennemblødt, kan det godt komme til at blive en lang resterende del af turen, og derfor vil du også være glad for at have taget regnjakken med, hvis nu himlen skulle åbne sig under turen.

En termokop

Søvn er nok ikke det, du kommer til at se mest af i løbet af studentertiden, og hvis du drikker kaffe, kommer det nok til at være din redning i mange af disse uger. Også på studenterkørslen kan det være meget rart lige at have en kop kaffe ved hånden, og har du en termokop med, kan du jo måske lige få den fyldt op ved nogle af de stop, I har på turen. Leder du efter et udvalg af fine termokopper, så find dem her.

En god taske

Nu er der efterhånden allerede listet nogle ting op her, der er gode at have med på studenterkørslen, men du skal selvfølgelig også have et sted at have alle disse ting. En rummelig rygsæk kan være et fint alternativ, fordi den er praktisk og er meget nem at bære rundt. Du kan dog bruge enhver taske, du lige finder passende, og det giver naturligvis god mening at finde en, du allerede har liggende.

Gør drengedrømmen til en realitet

Er du den type, der elsker lyden af en motor, der brummer på den helt rigtige måde, når bilen kører forbi, og som virkelig lægger mærke til de enkelte detaljer på bilerne, når du står og beundrer dem? Det er nok en drengedrøm for de fleste at stå med nøglerne til en lækker bil i hænderne på et eller andet tidspunkt, men det kræver naturligvis en pæn opsparing, og det er måske ikke altid lige nemt.

Til gengæld kan du arbejde hen mod at få det til at hænge sammen at lease. På den måde betaler du en månedlig udgift, og så har du bilen til rådighed som var det din egen. Det betyder også, at den Porsche, du har kigget efter længe med drømmende øjne, pludselig kan blive din. Du kan læse meget mere om dine muligheder lige her: Porsche leasing.

Fleksibelt og nemt

De fleste ved det godt: lige så snart, du er kørt ud fra parkeringspladsen ved en bilforhandler, er bilens værdi allerede faldet markant. Biler er noget af det, der mister mest værdi efter køb, og det betyder også, at det er en investering, man skal have råd til – for man kan ikke forvente at få voldsomt meget igen, når de skal sælges igen. Ved at lease slipper du for delen med at sælge, og du kan altid opsige aftalen. Du skal altså ikke stå for nogen form for salg.

På samme måde er der også ordnet aftaler, så bilen kan komme til de services og syn, den har brug for. Du får altså en relativt simpel og let tilgængelig løsning, og så kan du jo altid drømme om nyere, større eller bare andre biler, du godt kunne tænke dig at lease, næste gang du har mulighed eller lyst til at gøre den slags ting. Det handler bare om at prøve det af.