Døjer du med forstoppelse? Sådan kommer du problemet til livs

Døjer du med forstoppelse? Så er det ikke et problem, som du skal døje med i stilhed. Der er nemlig ting som du kan gøre ved problemet. I denne korte oversigt får du tips og tricks til at komme problemet til livs hurtigt og enkelt. 

Behandling

Hvis du oplever forstoppelse over flere dage eller bare ofte døjer med forstoppelse, kan du have brug for behandling. Det vigtigste er, at du ikke ignorerer problemet, da det kan sænke din livskvalitet gevaldigt. Derfor bør du ikke være bange for at søge lægehjælp i form af medicin. Forstoppelse kan nemlig ofte klares med forskellige håndkøbslægemidler som f.eks. Movicol, der bruges mod både svær og kronisk forstoppelse. Hvis det lyder som noget for dig, så find movicol her og kom problemet til livs. Så får du hurtigt din glade hverdag tilbage.

Den rigtige kost

Forstoppelse kan også skyldes den forkerte kost. For at maden kan nedbrydes og næringen kan optages ordentligt i kroppen, er det vigtigt med en god tarmflora. Den får du ved at spise en god kost med mange forskellige ingredienser. Jo grovere den er, jo bedre. Du bør også huske at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. På den måde giver du din krop de bedste forudsætninger for at undgå forstoppelse.

Motion

Motion kan også hjælpe mod forstoppelse. Du har måske allerede hørt om det gamle råd, som siger, at du skal bevæge dig efter et stort måltid – og der er faktisk noget om snakken. Motion sætter gang i tarmene. Det er næsten underordnet hvilken intensitet motionen bliver udført med – selv en gåtur kan i mange tilfælde være nok. Men intens motion kan hjælpe dig mod forstoppelse igennem hele dagen. 30 minutters løb eller styrketræning kan hjælpe dig med at forebygge eventuelle forstoppelser. Sværere behøver god tarmaktivitet ikke at være.

Derfor kan et telt gøre din studenterkørsel meget bedre

Artiklen er sponsoreret.

En studenterkørsel er noget af det sjoveste, et ungt menneske kan opleve. Det er den perfekte kulmination på årene i gymnasiet eller på hf, for der er ikke noget, der kan give glæde og højt humør som at køre afsted i fuld fart på landevejene. Så vær ikke bange for at vifte med huerne og vise jeres begejstring. På den måde skal det nok blive en god tur – især hvis du også har et flot telt til studenterkørslen og studentergildet. Det kan du læse meget mere om i denne guide.

Perfekt til vognstoppet

Der er mange årsager til, at det er en god idé at have et telt stående til vognstoppet. For det første giver det et naturligt samlingspunkt, hvor alle de festglade studenter kan samles. Her er det en god idé at have lækre drikkevarer og noget god mad stående – så skal dine klassekammerater nok blive begejstrede. Samtidig er det skønt at have et telt, fordi I jo ikke altid kan regne med det danske sommervejr. Måske regner det, og i så fald er det dejligt at kunne stå i læ for vejret. Og så ser et telt bare rigtig pænt ud i haven, og det kan du jo glæde dig over.

Et telt kan også bruges til studentergildet

Et telt kan ikke kun bruges til studenterkørslen – faktisk er det også perfekt til det efterfølgende studentergilde. Derfor kan du med fordel bestille et telt til studenterfest. Det er nemlig skønt for gæsterne at have et sted at være hele festen igennem. Du kan sætte borde op og anrette det fint med mad og drikkevarer. Samtidig kan du bruge teltet til at holde lidt samling på folk – for eksempel hvis der skal holdes taler for dig. Så er det jo rart, at alle har mulighed for at lytte med.

Hold styr på det hele ved booking af studenterkørsel

Nogle ser studenterkørsel som en magisk oplevelse, mens andre ser det som noget ceremonielt, der bare skal overstås. Atter andre ser det som en mulighed for at feste. Hvad der sker i hovedet på de nyudklækkede studenter, må de selv styre. Men skal du finde den rette studenterkørsel til en gruppe unge, så er der flere ting, som du kan tage stilling til. Bl.a. om vognmanden har styr på forsikringer.

Er der styr på godkendelserne?

Mængden af køretid skal selvfølgelig også være den rette, så festen hverken slutter for hurtigt eller trækker i langdrag, og så skal der være styr på musik og pynt, hvor du nok skal indstille dig på, at det bliver dig, der skal stå for pynten. Sikkerhedsmæssigt skal du vide, hvor mange en lastbil er godkendt til at køre med – dette vil fremgå af den udstedte tilladelse fra en synsvirksomhed med autorisation.

Hvad er alternativet til studenterkørsel på en lastbil?

Nu er der talrige andre ting at tage stilling til ved valg af studenterkørsel, men sørger du for at træffe de rette valg undervejs i planlægningen, vil det både være sikkert og sjovt for de unge at feste ude på landets veje. Men er der nogen alternativer til studenterkørsel på en lastbils lad? Ja, for du kunne også vælge at leje en partybus, en VIP-minibus eller en VIP-turistbus, hvor unge også vil kunne feste.

Find bustilbud på ture med VIP-busser online

Ønsker du at finde bustilbud på VIP-minibusser eller VIP-turistbusser, kan du gøre det hos 3bustilbud inde på deres hjemmeside. Partybusser må du lede efter andre steder, men VIP-busser har alt det udstyr, der skal til for at holde en vild fest på vejene. Dog er der ikke samme mulighed for at flagre med studenterhuen, men til gengæld så vil vejret ikke blive noget problem, når de er ude på vejene.

Den perfekte gave til ham eller hende som gerne vil i form

Artiklen er sponsoreret

Har du en ven, veninde, bror, søster, far, mor eller andet, som gerne vil komme i god form? Så har vi her lavet en liste over nogle gaveidéer, som du kan give til en, som gerne vil i form.

Kom i form med træningselastikker

Hvis personen, du skal købe en gave til, gerne vil have mere markerede muskler eller ”strammes” lidt op, er træningselastikker en oplagt gaveidé. Det er desuden en særdeles budgetvenlig gave, hvis din økonomi er lidt presset.

Med træningselastikker kan man både træne effektivt og alsidigt og så endda hjemme i ens egen stue. Det er et træningsredskab, som ikke fylder ret meget, og som hurtigt kan gemmes væk, når man er færdig med at træne. Træningselastikker kaldes også ofte for træningsbånd, elastikbånd eller crossfit-elastikker. Uanset hvad du vælger at kalde dem, er det et af de mest alsidige træningsredskaber på markedet.

Bliv stærkere med en kettlebell

Skal træningen være lidt mere avanceret, kunne et par kettlebells måske være en mulig gaveidé. En kettlebell er, ligesom træningselastikker, et utrolig alsidigt træningsredskab og kan bruges til at træne hele kroppen.

Du kan bl.a. lave alle de klassiske øvelser med en kettlebell såsom squat, lunges og dødløft. Du kan både presse, svinge eller støde en kettlebell, så der er rig mulighed for en alsidig træne, som du ikke sådan lige går død i.

Det smarte ved kettlebells er desuden, at du kan træne både kondition og styrke på samme tid. Når du svinger med en kettlebell træner du nemlig både dine muskler i over- og underkroppen samtidig med din kondition. Du får nemlig med garanti pulsen op og sved på panden, når du svinger rundt med en kettlebell.

En træningsmåtte er uundværlig

En træningsmåtte er et næsten uundværligt træningsredskab til ham eller hende, som gerne vil i bedre form. Det er derfor en helt oplagt gaveidé. En træningsmåtte kan nemlig bruges til meget andet end ”bare” at strække ud og dyrke yoga på. En træningsmåtte kan også bruges til at lave armbøjninger, mavebøjninger, planke og mange andre øvelser på.

En træningsmåtte er markant mere behagelig at ligge og sidde på end gulvet, og så fylder den næsten ingenting. Måtten rulles blot sammen og stilles væk, når du ikke længere skal bruge den.

Få sved på panden med en sandbag

En sandbag, eller sandtaske om man vil, er en speciel træningstaske, som er beregnet til at blive fyldt op med sand. Det lyder måske sært tænker du, men der er en mening med galskaben. En tung taske kan nemlig bruges til et hav af forskellige øvelser, som kan hjælpe dig med at komme i bedre form. Du kan fx tage tasken på ryggen og gå en tur – eller sågar løbe – og du vil hurtigt opdage, hvor hårdt det er, når du har en taske fyldt med sand med.

Du kan også lave forskellige træningsøvelser, mens du har sandbaggen på; fx squats og armbøjninger. Du bestemmer naturligvis helt selv, hvor meget sand du putter i tasken. Dermed kan du øge belastningen i takt med, at du bliver stærkere og kommer i bedre form.

Du kan naturligvis også komme andet i din sandbag end lige sand – så længe det bare er tungt.

Kom i form uden træningsredskaber

Det kræver ikke nødvendigvis diverse træningsredskaber at komme i form. Der er masser af øvelser, man kan lave uden redskaber. Du kan fx sagtens lave knæbøjninger, armbøjninger, mavebøjninger og meget andet derhjemme. Skulle du få brug for lidt ekstra modstand, kan du altid tage noget tungt derhjemme og bruge – Som fx en liter mælk eller to.

Men hvad skal du så give i gave til ham eller hende, som gerne vil i bedre form? Du kan jo fx købe en bog om sund kost, da kosten er lige så vigtig – hvis ikke næsten vigtigere – når det handler om at komme i god form.

Du kan også give vedkommende en bog om hjemmetræning eller om, hvordan man kommer i gang med at løbe. Mulighederne er mange – bare husk på, at man ikke behøver en masse dyrt træningsudstyr for at komme i bedre form. Lidt træningsudstyr, som man rent faktisk får brugt, er bedre end en masse dyrt udstyr, som man ikke gider bruge alligevel.

Inspiration til den elegante pynt

Dit bryllup står for døren, og en af de mange ting, som du skal have styr på, er selvfølgelig pynten. De smukkeste og mest elegante bryllupsfester har en flot rød tråd gennem hele dagen, som forbinder alt fra kjole til brudebuket, invitationer og blomstervalg på bordene. Står du og er lidt tom for idéer, kan du her hente hjælp til at få pyntet dit bryllup godt og grundigt op.

Få styr på det basale

Noget af det første, du skal klare, er selvfølgelig at få sendt invitationer ud til dine gæster. Men inden du kan dette, er det en god idé at udarbejde et tema, som skal være gennemgående for din fest, og som kan repræsenteres allerede i invitationerne. Dette kunne være en bestemt tidsalder, modebevægelse eller noget så simpelt som bestemte farver. Når dit tema er på plads, kan du bestille dine invitationer – og hvorfor så ikke bestille matchende menukort i sammen ombæring? Du kan finde flot inspiration til bryllups-menukort og invitationer på nettet, hvor du selvfølgelig selv kan være med til at designe og forfatte kortene og få bestilt dem hjem til dig selv. Før du kan bestille menukort, skal menuen selvfølgelig være på plads, og du skal have bestilt dit cateringfirma og dertilhørende køkkenpersonale.

Hold den røde tråd

Du har nu dit tema, dine gæster er inviteret, og forberedelserne fortsætter. Hvis du har valgt en tidsalder som dit tema, kan du f.eks. lade dette afspejle sig i designet på din kjole eller i den musik, som blive spillet senere på aften til bryllupsdans og dansegulv. Har du et farvetema, kan du inkorporere disse farver i din brudebuket og samtidig køre samme kombination af farver og blomster til borddækningen. Lad også farverne afspejle sig i f.eks. valg af servietter og lys på bordene, samtidig med at farven på gommens slips kan tilpasses den øvrige udsmykning.

Hvis uheldet er ude under studenterkørsel

Et uheld kan være ude på bare få sekunder, og det rammer ofte på et uheldigt tidspunkt. Men lige meget hvornår er der mulighed for hjælp, og det gælder også, hvis det er tænderne, som bliver ramt. Hvis der sker et uheld med tænderne, skal der ofte handles forholdsvis hurtigt, da man kan få voldsom ondt, og det kan gå op i hovedet, derudover kan ens tænder også rådne, hvis de kommer til skade. Tandlæger har ofte åben i hverdagene, men der findes en akut tandlæge, hvis uheldet skulle være ude. Så fortvivl ej, der er hjælp at hente.

Tag kontakt til tandlægevagten  

I tiden med mange studenterkørsler kan der hurtig opstå uheld, da de unge mennesker hopper rundt og er fulde, hvis man er i regionhovedstadsområdet, er det muligt med akut tandlæge København. Her kan man ringe ind, hvis man skulle have knækket en tand i sin brandert, eller hvis man bare her uheldig i en situation. Når de unge mennesker bliver studenter, er de ude og fejrer det hver dag i flere dage i streg, hvor der ofte er mange mennesker til stede. Det er nemt og hurtigt at tage til en akut tandlæge. Så i stedet for at vente en uge eller mere, er det en god idé at få det gjort ved at ringe til tandlægevagten.

Få behandling så hurtig som muligt

Når ens egen tandlæge holder fri, er det muligt at ringe til tandlægevagten. Under studenterkørsel er det helt naturligt at være fuld, derfor behøver den knækkede tand ikke at gøre smerte, fordi alkoholen kan tage noget af den, men da en knækket tand er skrøbelig, er det en god idé at få den behandlet så hurtig som muligt. Derfor ring til en akut tandlæge så hurtig som muligt, så den kan blive behandlet inden smerterne bliver for voldsomme, og det skader tanden. 

Gode råd til dig, der skal designe sin studenterhue

Når man endelige efter flere års slid bliver student, er det noget, der i den grad skal fejres. Inden man rigtigt kan begynde at fejre studentertiden, er der dog en masse forskellige ting, der skal overstås. Det er dog ikke kun eksaminer, der skal klares, inden du kan få huen på – huen skal nemlig også designes først. Læs videre her for at gode råd til, når du skal designe din studenterhue.

Brug god tid på at designe den

Studenterhuen er noget, som man højst sandsynligt kommer til at beholde langt ud i fremtiden. Det er derfor også vigtigt, at man tager sig god tid om at designe den. på den måde kan du nemlig ende ud med en hue, som du bliver rigtig glad for. Måske det er en studenterhue til STX, som du skal designe?

Så er der, ligesom med alle andre studenterhuer, en masse forskellige muligheder for, hvordan du kan designe den. Du kan nemlig vælge både tekst, der skal stå foran og bagpå huen, samt kokarder og meget mere. Brug derfor lidt ekstra tid på at designe præcis den studenterhue, som du vil synes bedst om.

Overvej disse ting

Når du skal designe din studenterhue, er der forskellige ting, der er gode at overveje. Det er for eksempel en god ide at bruge lidt ekstra tid på at beslutte, om du vil have et citat eller lignende tekst til at stå i skyggen. Det er jo vigtigt at vælge at skrive noget, som du ikke vil fortryde senere hen. Derudover skal du også beslutte dig for, om skriften på din hue skal være sølv eller gulv. Du skal også finde ud af, om du vil have en skygge i mat eller skinnende materiale. Dette er altså forskellige råd til dig, som skal designe sin studenterhue.

3 gode råd til studiestarten

Sommerens eksamener står for døren for landets elever på ungdomsuddannelserne, og snart er det tid til fejring af afslutningen på det kapitel i deres ungdomsliv. Efter gymnasiet for eksempel, så starter mange unge mennesker på en videregående uddannelse. Hvis du er én af dem, der starter på et nyt studie efter sommeren, så læs med her og få tre råd til hvordan du får mest muligt ud af studiestarten.

Undersøg faglige fællesskaber udenfor studiet

Selvom du lige er startet på en videregående uddannelse, kan det være en god ide, allerede nu, at undersøge dine muligheder for faglig vejledning og repræsentation uden for studiet. Der findes fagforeninger til alle faggrene, og derfor kan du også nemt finde ud af hvor du måske hører til bedst. Så uanset om du er naturfaglig, studerer inden for humaniora eller noget helt tredje, så findes der et fællesskab for dig her i landet. Disse organisationer bruges for eksempel, af mange studerende til at få råd og vejledning om både karriere og studiejob under uddannelse.  Klik her og læs mere om hvordan det fungerer og hvad du som studerende også i dit studieliv kan bruge det faglige fællesskab til.

Opsøg det sjove og spontane

Dagene i læsesalen, på biblioteket og foran en computer kan godt virke lidt lange til tider. Derfor er det også vigtigt at du sætter tid af til socialt samvær, i selskab med mennesker du holder af. Giv derfor dig selv lov til at holde fri, så alle de sjove og måske spontane, hyggelige stunder kan opstå. Måske er en gåtur med en ven, lige præcis den pause i læsningen og opgaveskrivningen, som du har brug for? Eller måske er det for dig en tur i fitnesscenteret, som giver dig det frirum du har brug for? Uanset hvordan din tid til afslapning ser ud, så er det vigtigt at du tager det afbræk i løbet af dagen.

Brug smarte værktøjer til alt det praktiske

Flere forskellige skemaer, eksamensplaner, og lange oversigter over pensum. Ja, listen af praktisk information, som du skal have styr på, er lang. Og især på de videregående uddannelser. Derfor kan du med fordel undersøge nogle af de digitale redskaber, som der findes til at organisere og strukturere de mange forskellige former for information, som du skal bruge for at dit studieliv kan glide lidt nemmere.

Sådan bliver du klar til studenterkørslen

Dette indhold er sponsoreret

Efter flere år med næsen i bøgerne er du blevet en af de heldige, der snart får hue på? Studenterugen er i sigte med alt, hvad det indebærer – og studenterkørslen skal til at planlægges. Kunne du tænke dig nogle input til dette, så er du havnet på den rigtige artikel.

Har du styr på køretøjet?

Hvordan skal I nå rundt til alle forældrene, der står klar med godter og våde drikkevarer? Selvfølgelig med stil. Men hvad er jeres stil? For der findes mange slags køretøjer, når man taler om, hvad der er oplagt til at tage den glade flok studenter rundt på tur. Både åbne og mere lukkede vogne alt efter, hvad I kunne tænke jer. Den skal selvfølgelig kunne rumme alle jer, der skal afsted, så der skal være god plads.

Det kan være en fordel at være ude i god tid, når I skal bestille drømmevognen, så I kan få den vinget af.

Udover at vælge det helt rigtige køretøj skal den selvfølgelig pyntes godt op. Flere studenter vælger at dekorere køretøjet med bannere, der opfordrer bilister til at dytte og forbipasserende til at skåle, balloner og diverse pynt. Planlæg blandt jer, hvem der står for hvad, så I får et fedt look.

Hav det essentielle pakket

Der skal gerne bruges nogle gode timer i lastbilen med dine medstudenter. Derfor kan det være en god idé at have pakket en større eller mindre taske, hvor du har det med, du får brug for på vejen. Det kan være praktisk med en lille taske til fx telefon, pung, makeup, billige kondomer, hygiejneprodukter og lignende. Det er heller ikke let at forudsige vejret, hvorfor det kan være smart at have pakket en ekstra trøje, hvis det skulle blive koldt.

Derudover skal I selvfølgelig ikke gå ned på drikke, når I skal skåle med hinanden og alle, I møder. Sørg derfor for at have vognen pakket godt.

Planlæg ruten

Når I har lagt jer fast på en vogn, der skal tage jer rundt, er det tid til at planlægge den festlige rute. Nogle gange skal det fordeles over et par dage, mens mindre klasser kan nå rundt på en enkelt dag. Når I skal lægge jer fast på en rute, så find ud af, hvad der giver mening i forhold til, hvem der bor i hvilke områder, så I får mest muligt ud af turen.

Vil du også opleve glæderne ved den søde studentertid?

Der er rigtig mange unge mennesker, der gerne vil opleve de mange gode minder, oplevelser og glæder, der er forbundet med det at tage en gymnasial uddannelse. Det er ikke mindst noget, der gør sig gældende, når det kommer til den søde studentertid, som ofte er noget, der skaber hele rammen om studielivet.

Det er noget, der ses frem til fra dag ét, og det er det springbræt, der fører de unge mennesker videre ud i livet som voksne, selvstændige mennesker, der skal til at starte deres egen fremtid.

Hvad skal der ske i din fremtid?

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så kan det være, at du lige nu står over for en meget vigtig beslutning. Nemlig at beslutte dig for, hvad det er for en gymnasial uddannelse, du vil melde dig ind på.

Her er der nemlig flere forskellige at vælge mellem, og det anbefales, at du tager den, der stemmer bedst overens med dine interesser og drømme for arbejdsliv i fremtiden.

Dog kan det også være, at du vil holde så mange døre som muligt åbne, således du kan prøve dig frem gennem forskellige fagligheder, før du beslutter dig for fremtiden.

Derfor bør du tage en gymnasial uddannelse som STX

Og hvis det er tilfældet, så bør du tage et kig på de mange gode muligheder, der byder sig med STX nær Vejen, Rødding og Lunderskov. Det kan for eksempel være Vejen Gymnasium og HF. Med en studenterhue STX, får du nemlig alverdens muligheder for at forme din egen fremtid inden for de rammer, du finder interessante. Det kan for eksempel være inden for områder såsom naturvidenskab, samfundsforhold, musik, kultur, sprog, natur eller miljø.

STX uddannelsen er nemlig en almen gymnasial uddannelse, der kan færdiggøres på 3 år, og her er der plads til alle.