Døjer du med forstoppelse? Sådan kommer du problemet til livs

Døjer du med forstoppelse? Så er det ikke et problem, som du skal døje med i stilhed. Der er nemlig ting som du kan gøre ved problemet. I denne korte oversigt får du tips og tricks til at komme problemet til livs hurtigt og enkelt. 

Behandling

Hvis du oplever forstoppelse over flere dage eller bare ofte døjer med forstoppelse, kan du have brug for behandling. Det vigtigste er, at du ikke ignorerer problemet, da det kan sænke din livskvalitet gevaldigt. Derfor bør du ikke være bange for at søge lægehjælp i form af medicin. Forstoppelse kan nemlig ofte klares med forskellige håndkøbslægemidler som f.eks. Movicol, der bruges mod både svær og kronisk forstoppelse. Hvis det lyder som noget for dig, så find movicol her og kom problemet til livs. Så får du hurtigt din glade hverdag tilbage.

Den rigtige kost

Forstoppelse kan også skyldes den forkerte kost. For at maden kan nedbrydes og næringen kan optages ordentligt i kroppen, er det vigtigt med en god tarmflora. Den får du ved at spise en god kost med mange forskellige ingredienser. Jo grovere den er, jo bedre. Du bør også huske at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. På den måde giver du din krop de bedste forudsætninger for at undgå forstoppelse.

Motion

Motion kan også hjælpe mod forstoppelse. Du har måske allerede hørt om det gamle råd, som siger, at du skal bevæge dig efter et stort måltid – og der er faktisk noget om snakken. Motion sætter gang i tarmene. Det er næsten underordnet hvilken intensitet motionen bliver udført med – selv en gåtur kan i mange tilfælde være nok. Men intens motion kan hjælpe dig mod forstoppelse igennem hele dagen. 30 minutters løb eller styrketræning kan hjælpe dig med at forebygge eventuelle forstoppelser. Sværere behøver god tarmaktivitet ikke at være.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *