ANNONCE

Når man afslutter gymnasiet og får den længe ventede hue på, er det super dejligt. Der følger en masse fest og farver med, og det er en tid i ens liv, hvor man bare har det super fedt. Der er en masse fester man skal til, og generelt bare en masse liv og glade dage. Selvom denne studentertid er super fed, følger der noget mere med bagefter – nemlig fremtidsplanerne.

Det kan være super svært at finde ud af, hvad man faktisk vil efter gymnasiet. Måske du drømmer om at blive sælger eller arbejde med handel? Så kan det være du på et tidspunkt får brug for kursus i e-handel, når du har uddannet dig. Måske du slet ikke ved, hvad du vil?

Det er okay at være i tvivl

Efter at have brugt flere år af sit liv på gymnasiet, hvor målet hele tiden har været at få huen på i sidste ende, kan det være svært pludseligt at skulle tage stilling til, hvad man nu skal. Det er nemlig ikke sikkert, at man har taget en beslutning omkring hvad man skal senere i livet, og derfor heller ikke har meldt sig ind på en uddannelse efter sommerferien.

Dette er ikke noget, man skal tage for tungt – for selvom det er godt at have en form for plan for, hvad man skal, kan det også være sundt at prøve lidt forskellige ting af. Det kan for eksempel være super rart med et fast arbejde, så man kan tjene lidt penge, inden man vil læse videre.

Tag sabatår seriøst

Når man vælger at tage sabatår, er det oftest fordi man ikke ved, hvad man gerne vil videreuddanne sig til, eller fordi man simpelthen bare har brug for en pause fra skole. Uanset hvorfor man vælger dette, kan det være en god mulighed for at vokse som person. Man kan nemlig lære hvordan det er at have et fuldtidsarbejde, og tjene sine egne penge.

Det er dog vigtigt, at du tager dette år seriøst. Du skal have fundet et arbejde, så du ikke ender med bare at gå rundt derhjemme uden noget at lave. Det kan faktisk være en god ide allerede at finde et arbejde i sommerferien, så du er sikker på, at du har en jobmulighed, når det igen bliver hverdag.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *