En power nap kan være med til, at du kan få mere ud af din dag. En powernap på det rette tidspunkt og i den rette længde kan gøre underværker for dit energiniveau, og det kan således være et vigtigt middel for dig, der har behov for at studere i lange timer for at blive klar til en eksamen.

Hvis du har en travl eksamensperiode, kan nattesøvnen måske en gang imellem blive tilsidesat lidt, så du får tid nok til at læse alt det, der forventes af dig. Men mange dage uden nok søvn, hvor du ovenikøbet har hovedet i bøgerne i mange timer, kan i sidste ende betyde, at du slet ikke har det mentale overskud, det kræver at læse op til en eksamen.

Og det er netop i sådanne situationer, at en power nap kan træde til og give dig den ekstra energi, du har brug for. Men hvordan får du den bedste power nap? Det hele starter naturligvis med, at du har det helt optimale sovemiljø, så din afslapning får de bedste forudsætninger. Derfor er det vigtigt, at du indretter dit soveværelse på en måde, så søvnen får gode betingelser, og det kan du eksempelvis gøre med mørklægningsgardiner og den rette seng. Du kan læse mere her og få inspiration til soveværelset.

Opskriften på den perfekte power nap

Du kender sikkert til det at sidde om eftermiddagen med hovedet i en bog, mens din energi langsomt siver ud ad vinduet, indtil du til sidst sidder i en zombielignende tilstand, hvor det du læser, ikke rigtig sætter sig fast.

Det er i situationer som denne, hvor power naps kan træde til og redde dig. Men hvad er en power nap egentlig? Hvis man skulle oversætte udtrykket til dansk, vil det komme til at hede noget i retning af ’hurtig lur’. Og det er også lige præcis det, det er. En power nap bør nemlig ikke vare længere end tyve minutter, da effekten af den korte lur herefter vil blive forringet. 

20 minutter lyder ikke af meget, men ved at holde din lur kort sørger du for, at du ikke kommer ned i den dybe søvn, som er svær at vågne fra. Med en power nap når du kun ned i et let søvnstadie, som er nemt at vågne fra, så du kan springe ud af sengen med fornyet energi.

Når du begynder at føle dig træt ud på eftermiddagen, gør du bare følgende:

  • Sæt en alarm til 20 minutter så du ikke skal bekymre dig om at sove for længe
  • Placer alarmen et sted uden for din rækkevidde så du ikke bliver fristet til at snooze
  • Luk øjnene og slap af

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *