Matematik på gymnasie- eller handelsskoleniveau begynder at blive en rimelig kompliceret affære. Det er nu din hjerne virkelig bliver udfordret, og du kan godt regne med, at der bliver skruet gevaldigt op for niveauet i forhold til det, du har kendt fra folkeskolen og efterskolen.

Det høje niveau er en udfordring for mange, men matematik kan også være sjovt og underholdene, når det hele lykkes. En af de ting der kan være med til at give dig en god oplevelse med matematik, er en professionel lommeregner. Faktisk er lommeregnere helt essentielle og ganske uundværlig for alle, der går på handelsskolen eller gymnasiet, for uden din lille ven i tasken bliver matematiktimerne helt umulige at komme igennem. Derfor er det også  vigtige at finde en god og pålidelig lommeregner, som kan tage dig sikkert igennem hele din tid på din uddannelse.  

Vælg lommeregner efter dit niveau

Hvilken lommeregner du skal investere i, afhænger mest af alt af, hvilket niveau du befinder dig på, samt hvilket niveau du påtænker at fortsætte på. Derfor er det en god idé at vælge lommeregner ud fra, om du kun skal bruge den til matematik på C-niveau, eller om du også skal bruge den til B- og A-niveau. Når du køber lommeregner, skal du kigge efter:

  • Lommeregner til C-niveau: Her er en super avanceret lommeregner ikke nødvendig, og du kan måske klare dig med den lommeregner, du havde i de sene klasser i folkeskolen. Du skal dog sørge for, at din lommeregner kan klare både ligninger og sinus-cosinus udregninger
  • Lommeregner til B- og A-niveau: Med matematik på B- og A-niveau bliver det virkelig svært, hvilket også kommer til at afspejle sig i de funktioner, du har behov for i din lommeregner. På dette niveau skal du være opmærksom på, at din lommeregner både har CAS og er i stand til at tegne grafer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *