Studentertiden nærmer sig, og du kan snart fejre, at flere års skolegang er fortid. Men hvad skal du så nu? Det spørgsmål har du formegentlig stillet dig selv adskillige gange. Heldigvis er du landet det rette sted, hvis du har brug for inspiration til, hvad du kan give dig til efter studentertiden.

Flyt hjemmefra

Der er flere og flere, der vælger at flytte hjemmefra, så snart de har fuldendt studiet. Har du planer om at studere videre, skal du på jagt efter en studiebolig. Jagten på en studiebolig kan om end være besværlig. Overvejer du at studere i Esbjerg, er der dog ingen grund til panik, for her kan du let finde en studiebolig. Der er også mange, der vælger et kollegie i Esbjerg. Et kollegie er forbundet med en højere grad af sammenhold og fællesskab, hvorfor det klart kan anbefales, især hvis du er ny i byen.

Du kan også sagtens flytte hjemmefra, selvom du har planer om at afholde et sabbatår efter studentertiden. Denne løsning er der mange, der vælger, netop for at prøve at bo ude selv, imens der tilegnes erhvervserfaring gennem arbejde.

Tag på højskole

En højskole er en kostskole, hvor du bor samtidig med, at du har undervisning i fag, der interesserer dig. Her er et par gode grunde til, at du bør tage på et højskoleophold efter studentertiden:

  • Du får mulighed for at dyrke dine interesser, uanset om det er musik, journalistik, sygepleje, sport eller noget helt andet, der fanger din interesse.
  • Du møder nye mennesker, der interesserer sig for de samme fag og emner, som du gør.
  • Din horisont udvides, og du vil opleve nye sider af dig selv.

Fællesskabet på en højskole er noget helt særligt, og du får venskaber for livet, som du ikke vil være foruden. Trænger du til en pause fra den traditionelle skolebænk, kan et højskoleophold anbefales.

Søg ind på en videregående uddannelse

Ved du, hvad du vil arbejde med i fremtiden, og føler du dig klar til at studere videre efter gymnasiet? Så er det bare med at søge ind på den videregående uddannelse, du drømmer om. Der er ingen grund til at vente, hvis du føler dig parat og er klar på at sidde på skolebænken igen, når sommeren er ovre.

Hold et sabbatår – eller to

Der er rigtig mange studenter, der bliver stresset af forventningen om, at de skal læse videre med det samme efter endt studentertid. Heldigvis har du som nyudklækket student hele livet foran dig, så hvis du enten ikke ved, hvad du vil, eller trænger til en pause fra skolebænken, så kan du tage et sabbatår, hvor du arbejder og tilegner dig relevant erfaring.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *