Sommerens eksamener står for døren for landets elever på ungdomsuddannelserne, og snart er det tid til fejring af afslutningen på det kapitel i deres ungdomsliv. Efter gymnasiet for eksempel, så starter mange unge mennesker på en videregående uddannelse. Hvis du er én af dem, der starter på et nyt studie efter sommeren, så læs med her og få tre råd til hvordan du får mest muligt ud af studiestarten.

Undersøg faglige fællesskaber udenfor studiet

Selvom du lige er startet på en videregående uddannelse, kan det være en god ide, allerede nu, at undersøge dine muligheder for faglig vejledning og repræsentation uden for studiet. Der findes fagforeninger til alle faggrene, og derfor kan du også nemt finde ud af hvor du måske hører til bedst. Så uanset om du er naturfaglig, studerer inden for humaniora eller noget helt tredje, så findes der et fællesskab for dig her i landet. Disse organisationer bruges for eksempel, af mange studerende til at få råd og vejledning om både karriere og studiejob under uddannelse.  Klik her og læs mere om hvordan det fungerer og hvad du som studerende også i dit studieliv kan bruge det faglige fællesskab til.

Opsøg det sjove og spontane

Dagene i læsesalen, på biblioteket og foran en computer kan godt virke lidt lange til tider. Derfor er det også vigtigt at du sætter tid af til socialt samvær, i selskab med mennesker du holder af. Giv derfor dig selv lov til at holde fri, så alle de sjove og måske spontane, hyggelige stunder kan opstå. Måske er en gåtur med en ven, lige præcis den pause i læsningen og opgaveskrivningen, som du har brug for? Eller måske er det for dig en tur i fitnesscenteret, som giver dig det frirum du har brug for? Uanset hvordan din tid til afslapning ser ud, så er det vigtigt at du tager det afbræk i løbet af dagen.

Brug smarte værktøjer til alt det praktiske

Flere forskellige skemaer, eksamensplaner, og lange oversigter over pensum. Ja, listen af praktisk information, som du skal have styr på, er lang. Og især på de videregående uddannelser. Derfor kan du med fordel undersøge nogle af de digitale redskaber, som der findes til at organisere og strukturere de mange forskellige former for information, som du skal bruge for at dit studieliv kan glide lidt nemmere.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *